Vragen bij communicatie Bospark

VRAGEN OP GROND VAN HET REGLEMENT VAN ORDE

Alphen aan den Rijn, 4 juni 2009

Het college van Burgemeester en Wethouders, der gemeente Alphen aan den Rijn.

Geacht college, Al eerder hebben wij vraagtekens gezet over de wijze waarop dit college met zijn burgers communiceert. Op dit moment probeert het college de Alphense inwoners te betrekken bij een actie rond het Bospark. Allereerst lijkt het college vergeten te zijn dat de Alphense inwoners in het kader van “Wat te doen met de 10-miljoen” al veel plannen hebben aangeleverd voor het Bospark. Wat is er met die plannen gebeurd? Moet het wiel weer opnieuw uitgevonden worden? En dan de huidige actie. Een ludieke campagne kunnen wij waarderen en een leuke grap op zijn tijd ook! Echter als we op TV West en in de pers borden zien en teksten lezen over een TBS-kliniek, een asielzoekerscentrum,munitiedepot of een opslag voor radioactief afval, dan vragen wij echt af hoe diep we in Alphen inmiddels zijn gezonken. Wij vinden dit smakeloze voorbeelden. Op deze manier neemt u (wederom) de burgers niet echt serieus. We hebben dan ook de volgende vragen:

1. Wat is er met de eerdere plannen met betrekking tot het Bospark rond de actie “Wat te doen met 10 miljoen” gebeurd? Zijn deze in de papierversnipperaar terechtgekomen of hebt u betrokkenen wellicht benaderd om over hun ideeën verder te praten.

2. Onder wiens verantwoordelijkheid is de huidige actie tot stand gekomen en wie heeft toestemming gegeven en wat heeft deze “grap” gekost?

3. Wat poogt het college met deze campagne te bereiken? De burgers prikkelen om na te denken is leuk maar dit lijkt meer op bangmakerij. De gekozen voorbeelden raken kant noch wal!

4. Bent u bereid deze smakeloze borden onmiddellijk weg te halen en te vervangen door andere borden. We hebben namelijk wel andere suggesties dan een opslagplaats voor radioactief afval, een TBS-kliniek of een asielzoekerscentrum. Wat zou u denken van een openluchtzwembad? Of wellicht een ijsbaan?

5. Is het college met ons van mening dat dit zelfs als grap niet leuk is? Ik hoor graag spoedig van u.

Met vriendelijke groet, Ank de Groot-Slagter, fractievoorzitter Alphen Eén

2 antwoorden
  1. jph zegt:

    het is nu 19 juni

    heeft u al antwoord gekregen op uw vragen?
    ja zo, mogen wij dat ook inzien?

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *