Rijnstreekhopper, Een schande en totale verbijstering deel 2

RIJNSTREEKHOPPER   VERBIJSTERING,  BOOSHEID EN SCHANDE!!!

Door: Ank de Groot, Fractievoorzitter Alphen Eén

Gisterenavond vond in de commissievergadering de behandeling plaats van het rapport over het functioneren van de Rijnstreekhopper. Mijn inbreng treft u hierbij aan en kunt u nalezen.

Tijdens de vergadering heb ik buitengewoon verbaasd en heel boos gemaakt. Ik zal u uitleggen waarom…..Alle partijen gaven nu toe dat de Rijnstreekhopper al jaren niet goed functioneert. Dat zijn krokodillentranen. Toen Alphen Eén voor de zoveelste maal aandacht vroeg voor het functioneren van de Rijnstreekhopper in 2007 steunden de coalitiepartijen de door ons ingediende motie niet. Zelfs in 2008 – toen we dezelfde motie weer indienden – steunde de Partij van de Arbeid deze motie niet. De andere coalitiepartijen steunden toen echter onze motie wel waardoor er een raadsmeerderheid ontstond en het onafhankelijk onderzoek er eindelijk kwam. Dat onderzoek liegt er niet om: het gaat al jaren niet goed en de Hopper functioneert onder niveau. Een dezer dagen vindt een nieuwe aanbesteding plaats en Alphen Eén hoopt dat de kwaliteit het dan eindelijk gaat winnen. De aanwezige partijen waren het gisterenavond best redelijk met elkaar eens, dus tot op dat moment wellicht nog weinig aan de hand; zelfs de Partij van de Arbeid moest toegeven dat het al jaren niet goed ging.

Maar toen ging het mis en was ik met stomheid geslagen. Bij de beantwoording door de wethouder stelde de wethouder naar aanleiding van mijn opmerkingen dat het college al die jaren niets had gedaan  “dat er in 2005 verbeterplannen waren geweest en dat deze in 2006 weer waren aangepast omdat de verbeterplannen niet voldoende werkte”. Op mijn vraag waarom het contract dan eind  2005 nog per 1 januari 2007 verlengd was tot 1 januari 2010 ondanks alle signalen, antwoordde de wethouder “dat het hier ging om een gunstig financieel contract en dat daarom  besloten was het contract niet op te zeggen”.

Ik wist niet wat ik hoorde en dat zelfde gevoel hadden mensen die op de publieke tribune zaten. Ik heb tegen de wethouder gezegd dat ik dit een meer dan beschamende opmerking vond. Er had dus al veel eerder iets gedaan kunnen worden als deze wethouder op een behoorlijk manier zijn taak had vervuld. Ik ben er nog woedend over.

Het is jammer dat ik daar vandaag niets over in de plaatselijke krant lees. Wel wat opmerkingen die de PvdA maakt maar juist de wethouder van deze partij heeft heel bewust een contract door laten lopen omdat het financieel voordelig was, daardoor de gebruikers van de Rijnstreekhopper in de kou (letterlijk en figuurlijk) laten staan. Niet de zaak aan de raad voorleggen en eventueel meer geld beschikbaar te stellen om zo de problemen op te lossen, niet gewoon aan de organisatie te zeggen dat de gemeente Alphen aan den Rijn ernstige twijfels heeft bij de kwaliteit van de uitvoering van het vervoer, nee gewoon kiezen voor het geld en niet voor de mensen. Nu snap ik ook waarom de PvdA onze motie niet steunde naar een onafhankelijk onderzoek. Wethouder Van Wersch moest voor de zoveelste keer beschermd worden.

En eigenlijk wil ik dus helemaal niet in de krant lezen dat de PvdA begrijpt dat de Hopper meer geld gaat kosten bij meer kwaliteit. Na de verkiezingen zijn ze dat weer snel vergeten!

Ank de Groot-Slagter

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *